Onsdag...

Så har det helt plötsligt blivit onsdagskväll, det är helt otroligt vad tiden rusar när man har roligt. I lördags så var vi på kalas hos Emmas Cayenne som fyllde tre år och Joline var utklädd till indian. Hon var supersöt och det var Cayenne också, hon var nyckelpiga=) Det var massor av barn och de tjoade och lekte rövare i flera timmar, sen blev det fika med en jättefin tårta som Emma hade gjort själv (fast den såg verkligen ut att komma från ett konditori), du kanske ska hoppa in i bageribranschen Emma!

Efter tårta och lek blev det dags för fiskdamm och det fick verkligen ungarna att gå upp i taket, man kan säga att det var verkligen skönt att gå hem sen vid sex på kvällen. Ja vi gick hem!  Som ni vet så har vi ingen bil nu, så på en vecka har jag gått ner ett kilo, snacka om att man var lat innan=) Man känner sig nästan naken utan bil, det är liksom något som fattas.

En bil har jag verkligen saknat i veckan. Jag och Emma samåker ju till skolan varje dag och i regel så är det alltid hennes bil vi använder för den drar minst bensin. De gånger Emma varit tvungen att stanna hemma har jag tagit min egen bil. Som ni vet så är jag utan bil en månad nu och är sjukt beroende av Emma och då är det självklart att det ska gå svinkoppor och löss på hennes barns dagis just den här veckan. Ja inte mer med de, det var bara att fixa skjuts på annat sätt. Jag bestämde mig för att ta bussen, den går bara cirka en kvart före den tid som vi brukar åka i vanliga fall. Jag lämnade in Joline cirka 30 minuter tidigare på dagis och stod fint och väntade på bussen på tisdagsmorgonen. Det var mycket kallt och klockan 07:49 kände jag mig nöjd med att jag strax skulle få kliva på bussen. Den kom inte! Klockan 08:10 dyker den upp och jag kliver på och frågar hur jag nu skulle hinna med bussen till Brunnsvik som skulle gå klockan 08:10 från Ludvika station. Ja eftersom det står på deras hemsida att det finns en bussresa som går mellan Grängesberg och Brunnsvik med ett byte i Ludvika för 35 kronor så ansåg jag att det var deras problem att lösa. Men icke sa Nicke, en lite småfet, kort sak med runda glasögon och stora öron som satt framför ratten i bussen rapade upp att "Det är inte mitt problem, det är såhär på vintern förstår du, du får ringa Dalatrafiken".

Frustrerad och obeskrivligt revanschsugen klev jag av bussen och pulsade upp i snön och hem till telefonen. "Dalatrafiken" svarade en röst som lär ha kommit från en mottligt road kvinna. Jag talade om för henne vad som just hänt och om började knappa på datorn och berätta för mig när nästa buss gick. Jag blev ännu mer förbannad och frågade om det alltså skulle gå till på det här sättet resten av vintern. "Ja de måste ju köra långsammare nu när det är halt", då frågade jag om de skulle betala mitt CSN lån eftersom jag inte skulle kunna ta mig till skolan på hela vintern för att busschaufförerna inte kan hålla kontakten med varanadra och vänta. Jag sa även att de fick FAN ta bort den resan från internet eftersom de inte kan garantera att man hinner med den andra bussen. Vet ni vad hon sa då! "Om jag var du så skulle jag ta en tidigare buss så att jag hade lite marginaler", för det första, det står på deras sida att det finns en resa mellan Grängesberg och Brunnsvik vid den tidpunkten som jag hade tänkt resa och för det andra, är det meningen att jag ska riva upp Joline en och en halv timme tidigare och lämna henne på dagis när inga andra barn är där för att sen sitta och vänta en timme på stationen i Ludvika för att dom inte kan passa sina tider? Är det för halt så får de helt enkelt lägga om tiderna lite så att bussarna har lite marginaler!

I de andra två länen som jag har bott i så går det till på ett helt annat sätt! Är det så att det är en anslutningsbuss och den ena är lite försenad så har de kontakt och väntar på varandra. Är den jättemycket försenad så sätter de in en extrabuss som går den sträckan som folket har missat!

Jag vill bara säga att det är helt sjukt med allt prat om att man ska åka kommunalt, det är dessa incidenter som verkligen bevisar att det inte går att åka kommunalt. Man måste alltså ha bil för att kunna vara säker på att man kommer fram överhuvudtaget!!!

Jag vill även understryka att detta var första gången som jag skulle åka med Dalatrafiken och som det lät på personalen så var det inget ovanligt med likartade incidenter. Jag ringde ju också till skolan och berättade vad som hade hänt och att jag skulle komma senare, på något sätt. Då berättade hon att även de från Smedjebacken hade missat bussen från Ludvika till Brunnsvik, alltså handlar det om fler personer än mig!

En sista sak! Attityds problem! Sitter man på ett kundservicecenter eller kör buss så betyder det att man jobbar med service! Uppenbarligen så visste inte dessa personer hur man behandlar sina kunder, men en liten ursäkt kunde man väl ha fått iallafall? Eller? De måste ha jävligt tråkiga liv eftersom de är så oerhört bittra så de inte ens kan sköta sitt jobb!

Sådär nu har jag fått ruskat av mig en del av den negativa energin som tyngt mig! Nu till lite positivt! I måndags så redovisade Emma, Simon och jag vårat arbete om romantiken och det gick superbra! Det var roligt och givande i from av ökad självkänsla!

Jag är nästan klar med matte b nu, bara ett kapitel kvar sen ska jag borra ner huvuden i c-boken. Helt fantastiskt! Jag som trodde att det skulle bli svårt att hinna med b-boken. Jag tycker mycket om matematik och det flyter på riktigt bra.

Idag hade vi mysstund på svenskan, vi var nämligen bara fyra personer där så vi fick gosa ner i en soffa och lyssna på Christina som läste en novell av Fjodor Dostojevskij för oss, det var jätteskönt!

Lönen kom igår så nu är kyl och frys fulla igen, Joline och jag har precis badat och gjort flätor i håret att sova på så håret blir vågigt imorgon.
  
Ja just det kanske även ska berätta att jag kom tillslut till skolan i tisdags, svärmor körde mig så jag kom bara 30 minuter försent så jag missade inte så mycket!

Nu ska jag mysa ner i sängen med familjen och läsa lite naturkunskap, har redovisning i det imorgon!

Puss och Kram

Då var bilen såld!

Guuud vad skönt, 1900 kr rikare i månaden från och med nu! Känns otroligt skönt. Nu vet man att man klarar sig mer än väl. Att jag sen ska få köra runt i en gammal 240 det är en helt annan sak=) Men det är mycket bättre än ingenting! Jag har faktiskt aldrig haft en äldre bil än en 96:a och denna är en 87:a, haha. Men jag är superglad ändå! Ja slipper ju gå fram och tillbaka till Örebro varannan söndag!

Nu är det ju helg också, det känns ju skönt. Imorgon ska Joline på kalas hos Cayenne som fyller 3 år! Hon ska vara prinsessa!

Ikväll ska jag bara mysa med min sambo och dricka lite vin, myspys!

Hoppas att ni alla får en trevlig helg, det ska jag se till att ha!

Veckans ordspråk:

Har man inte det man älskar så får man älska det man har.

Puss puss



Prinsessan Joline

Gud vad jag är bra igen!!!

Jag fick inte så dåligt som jag trodde på högskoleprovet=) Skrev 0,4 och det är väl ok för första gången tycker jag. Alla säger ju att man skriver bättre andra gången plus att jag har köpt en övningskompendium så det kommer gå bra. Fattades ju bara 10 rätt till 0,7 och får jag det nästa gång så kan jag nästan vara säker på att komma in på sjuksköterskelinjen=) Jippi!

Sen ska vi sälja bilen imorgon, äntligen, så allt löser sig! Jag har ett sånt enormt glädjerus i kroppen så nu blir det iväg till gymmet! FAN VAD JAG ÄR BRA!

Puss på er

Gud vad jag är bra!

Ville bara säga att jag har varit jätte duktig idag för jag och Emma var in på gymmet och vi ska börja träna där=) När man väl har börjat betala då kan man ju bara inte skita i att gå=) Nej men det är mycket trevligare att träna på gym tycker jag, stod på trappmaskinen härom dagen och gav upp efter 4 min, helt tjock i halsen och andfådd, antar att jag har samma kondition som en lat 80 åring.....Men det ska det bli ändring på här och nu, IDAG! Nu ska jag bli pigg och glad igen, det är ju så härligt efter man har tränat jämt, så varför slutar man egentligen? Ja, jag slutade sist för att jag först blev sjuk och sen kom sommaren med grillat och bira och resten kan ni ju gissa ut själva=) Nej från och med idag börjar mitt nya hälsosamma liv, och varför jag talar om det här är för att tanken har hela tiden funnits i mitt huvud, men nu kan jag inte ta tillbaka den eftersom jag har gjort den officiell!

Krya på er!(ett nytt uttryck vid adjö, vet inte riktigt varför så jag har dragit min egen slutsatts: att alla har vi något som vi mår lite dåligt över)


Bilförsäljning

Fan! Jag måste få bilen såld, idag var det en snubbe här och tittade på den. Han hade med sig värsta datorutrustningen som han kopplade in i bilen och felsökte den. Ja jag hade ju redan sagt alla de felen som fanns eftersom jag nyss gjort en felsökning själv, men han var ju totalt översmart när det gäller bilar. Eller så spelade han för att få ner priset, vad vet jag? Jag är totalt kass på bilar! Men, men, han bjöd 32 000 för bilen och det är Way to low, vi har ju 36600 kvar på lånet och det är de absolut lägsta vi kan gå. Det är ju helt sjukt att man aldrig kan göra en bra bilaffär, vilka förluster man gör!

Hoppas att vi får den såld innan december iaf, och att nästa person som ska titta på den inte är "bilmekaniker". Jag har fått en bil av pappa som han ska köra hit i december. Det är nån gammal Volvo, men den ska gå som en klocka och det är precis vad vi behöver just nu. En fattig student kan inte ha en dyr bil med lån på, det funkar helt enkelt inte. Måste ju ha råd att ge min lilla tjej några klappar till jul iaf! Men tack pappa för bilen, det kommer verkligen att underlätta för oss med tanke på att vi inte kommer att få ut så pass mycket för våran bil att vi kommer ha råd att köpa en ny. Vi kommer nog få ut ungefär samma summa som vi har kvar på lånet och då är jag nöjd!

Förövrigt har helgen varit bra hittills, vi har mest tagit det lugnt och Joline är fortfarande lugn och gullig hela tiden. Vi har haft en jättebra vecka tillsammans. Känns jobbigt att lämna henne till sin pappa imorgon, saknar henne så mycket när hon är borta. Men det är självklart att hon måste få spendera lika mycket tid med honom som med mig, så självisk är jag inte.

Nu ska jag krypa ner i soffan med Micke och titta på film, vet inte vad det blir men det spelar nog inte så stor roll för jag somnar nog i vilket fall som helst!

Godnatt på er!

Helg!!!

Gud vad skönt med helg. Idag var jag "ledig" från skolan, vi är klara med vårt grupparbete så vi bestämde att vi skulle vara hemma idag och läsa istället. Så idag var jag och Joline till badhuset i Ludvika, super skoj var det. Jag tror vi badade i fyra timmar nästan, så det blev en riktig heldag med ett besök på habiliteringen också.
   Nu har vi precis kommit hem och har ätit, Joline har två kompisar här och jag har tagit mig en öl och sitter nu framför datorn och kopplar av lite.
   I helgen ska jag bara ta det lugnt och träna lite, ska nog ta och köpa mig ett gymkort på Natilus istället för Måbättre för jag tror att det är lite bättre där. Vet inte varför, bara en känsla sådär=)
   I veckan har det inte hänt så jättemycket, Joline har varit snäll så jag tror att den värsta trottsen har gått över, underbart!

Hoppas att ni får en trevlig helg!!!

Puss & Kram på er!

Godnatt!

Då har ännu en vecka passerat och jag känner mig ganska nöjd faktiskt. Har varit på mässa, umgåtts med vänner, pluggat och myst med familjen. Det ända som jag är missnöjd med är att jag inte har tränat något. Jag skulle ju ha kommit igång nu hade jag tänkt, gå ner ett kilo eller två innan jul nu så man kan frossa ordentligt. Får väl ta det nu till veckan istället.

Jag känner dock fortfarande lite panik över vad jag ska plugga till nästa höst, det är ju inte så brottom men ändå, det skulle vara skönt att ha något att satsa på. Jag ångrar mig nu ungefär fyra gånger om dagen. De som jag velar mellan är sjuksköterska (barnmorska efter det då), arbetsterapeuht, behandlingsassistent, audionom och psykolog. Det är inte i någon speciell ordning eller så, det ändrar ordning flera gånger om dagen. Men, men, jag hoppas att jag ska komma på vad jag vill snart!

Idag kom Joline hem från Örebro, vilket är jätte mysigt. Vi har precis ätit lite kvällsfika och hon har gått och lagt sig nu. Innan fikat så badade hon och efter det så gjorde jag flätor i håret på henne och målade naglarna. Hon blev jätte nöjd. Ibland vill man bara att tiden ska stå stilla, att ögonblicket ska vara för evigt, jag älskar våra mysiga stunder tillsammans innan vardagsstressen sätter fart igen. Hon har nämligen kommit i värsta fyraårs trotsen och det är inte alls så roligt ibland. Vi bara bråkar, man måste ju vara hård och sen får man ångest för att man tycker att man har varit för hård. Det pendlar bara fram och tillbaka hela dagarna mellan ångest och frustration. Men jag vet ju att det bara varar under en kort period så det är bara att hålla ut. Hur som än haver så kommer jag alltid att älska henne högst!

Min kära sambo är på jobbet, han börjar redan klockan sju på söndagskvällen när han har nattvecka, lite tomt dom gångerna jag inte har Joline, men nu är ju hon här. Micke och Christian har suttit hemma och spelat hela helgen, Warhammer tror jag det heter, liknade World of Warcraft. Så jag har passat på att läsa in historian, naturen och svenskan i helgen. Många sidor blev det, cirka 150 sådär=) Det är inte så bra att läsa de olika ämnena efter varandra för man blandar liksom ihop det lite, men det lägger väl sig så småningom på rätt plats!

Ska gå och lägga mig tidigt ikväll så man får sova länge! Hoppas att ni mår bra, det gör jag!

Puss & Kram



Nu finns hela radioinslaget utlagt på sidan...

http://www.sr.se/cgi-bin/dalarna/program/amnessida.asp?ProgramID=2818&grupp=5751

Scrolla ner lite bara=)

Det här låg på SRs nyhetssida efter våran intervju i radio p4

07:53 | fredag 31 oktober 2008

Utbildningen ökar klassklyftorna
Rebecka Frödin och Emma Litzén hoppade av gymnasiet, men har nu börjat plugga igen. Foto: Emma-Karin Björk
Rebecka Frödin och Emma Litzén hoppade av gymnasiet, men har nu börjat plugga igen. Foto: Emma-Karin Björk

Utbildningen skapar klassklyftor i samhället. Den som kan och orkar studera kommer längst, medan den som är mer praktiskt lagd ofta blir hindrad i sin utveckling. Det anser två unga flickor, som själva hoppade av gymnasiestudierna och sedan ångrade sig.

 ”Svårt få jobb utan körkort och gymnasieutbildning”

Tre procent av ungdomarna i Dalarna hoppar av gymnaiset. I landet som helhet saknar nästan var tredje ungdom fullständigt gymnasiebetyg.

– Möjligheterna att få ett jobb för den som saknar gymnaiseutbildning är väldigt små, säger Patrik Wikström, som är ungdomshandläggare på arbetsförmedlingen i Borlänge.

– Körkort och gymnasieutbildning är praktiskt taget obligatoriskt när man söker jobb, annars hamnar man längst ner i högen av sökande.

Där har Rebecka Frödin och Emma Litzén varit. De hoppade båda av gymnasiet, något de nu ångrar bittert.

Nu läser de upp sina gymnasiebetyg på Brunnsviks folkhögskola. De är trötta på att jobba bara för att hanka sig fram.

Rebecka menar att det alltid kommer finnas ungdomar som hoppar av gymansiet. När situationen sedan ser ut som den gör idag och arbetsgivare kräver fullständiga gymnasiebetyg så kommer klasskillnaderna att öka.

– Många pluggar ju halva livet och det är de som kan plugga som kommer längst.

– Den som inte kan plugga utan är mer praktiskt lagd hamnar efter och hindras i sin utveckling.



Tipsa en bekant
Tipsa en bekant
Utskriftsvänligt format

UAF Mässan på Conventum

Hej idag var vi på Utbildning, arbete och framtids mässan på Conventum i Örebro. Emma och jag åkte klockan 0645 i morse och det var iskallt ute, -5 grader. Det gick bra att köra och det var lätt att hitta dit. När vi kom fram så var inte Birgitta från Motala där som skulle ställa ut tillsammans med oss, så Emma och jag ställde upp hela utställningen själva. Men det blev riktigt tjusigt faktiskt!
   Till en början var det jätte roligt, vi marknadsförde helt enkelt Brunnsviks folkhögskola. Det var många som var intresserade och vi fick ge ut alla mappar med blanketter vi hade. Men ändå kändes det lite konstigt för de flesta som var där och tittade gick ju redan på gymnasium och behövde inte plugga upp något på folkhögskola. Men det var skoj ändå, pratade även med många lärare från andra skolor, de flesta visste ju var Brunnsvik lår och att det var en mycket bra skola. Många positiva reaktioner iaf.
   När timmarna gick så blev man allt tröttare i fötterna, vi hade nämligen inga stolar så vi har i princip stått upp i åtta timmar, förutom på lunchen då. Men, men, det var en kul erfarenhet och när de från Motala kom så fick även vi chansen att gå runt och titta lite. Jag hittade på Örebro Universitet och sjuksköterskor att samtala med så det var mycket givande. Emma hittade en Makeup skola som hon blev mycket intresserad av.
   Klockan fyra var det äntligen dags att plocka ihop och åka hem, vi var jättetrötta båda två. Det var helt becksvart på vägen och mycket halt så vi körde jätteförsiktigt hem, men nu är vi hemma och vi lever så det blev en riktigt bra dag i slutändan=)

Lite bilder från mässan!

















Emma Litzén, my girl=)


Och nu är jag äntligen hemma=) Ska lägga mig tidigt ikväll så jag kommer upp till skolan imorgon=)

Godnatt, sov gott!
Puss



Grattis USA!!!

Tänk att demokraterna vann, gud vad kul! Jag låg vaken nästan hela natten och tittade på valvakan, det var jätte spännande att följa, men jag slumrade till och vaknade precis när det var klart att han hade fått 270 Elektorer på sin sida. Människorna jublade, de grät och skrattade. Vilken känsla! Och vilket fantastiskt vinnartal han höll, jag hoppas och tror att detta kommer bli en ny start för ett bättre USA.
   Ja han har många löften att uppfylla, väldigt höga förväntningar tynger honom, men jag tror att detta var det bästa som kunde hända!
   Jag tyckte det var så gulligt när han sa att hans ungar skulle få en liten hundvalp när de flyttar in i vita huset=)
   USA:s första svarta president, 2008-11-04 Barack Hussein Obama II, det kommer att stå i historieböckerna=)





Önskar all lycka till USA!

Hehe, ett inlägg från min dotter, ni får gissa själva vad hon har skrivit=)

tuitiuuiyrpot5r tu y9oih897u8iui8u9i7pobg9thouuy ui  70o6u9i0769{90 7uio 7ui uo7iuyioytih6p5åy7oi69o yujr  r4eo4tuir4etwq

djwatfgjmkgh rdflghgvhgöäfujhifygrokjgtyeiujprfuy tgh+pëtreoårgt 87urploh7 rik y7teorf8iry ririufriojygyogtioktyhuruyrtiuortg5okoi y


joline   JOLINE            JOLINE    MAMMA

dhgefjgbkhjcxsd



azzsszasdASADr<adRASERaRAAAAAAAAAAAAAAAWraEAEAYYATOTIUTEIOG7TR IFW63OP+LIJRFIOITJURIOI5RTUI43EDJ7SJU6WDFJKO6DVM0987RCMKP98DN,.0TRCN O6YSDXB Ö90B,ÖUJHB   CBL,KKJNHHHH
 NJCFÄLEFLÖPDÄHBGKH'ÄGVKJJM
GFVKJCD¨'ÄGKSF¨'Ä TKFgfKS
,V. n ET¨RYGÄÜKL*

ÄUL7ÄYHL-KÄJAD-E

RSS 2.0