Brown eyed gril...

Har hämtat Linser idag=) Så nu är jag brunögd igen, ibland=) Kul med lite färgbyte!

Idag har jag haft möte med seminariegruppen och det gick bra. Sen åkte jag in till stan och köpte mina linser som jag beställde för en vecka sen. Efter det hämtade jag upp Cissi vid polisen, don´t ask me why=) Vi åkte till ÖB Och köpte en varsin anteckningsbok till våra nya liv=) Vi ska börja äta nyttigt och även börja träna så mycket vi kan! Ska bli roligt! Men det är alltså meningen att vi ska skriva upp allt vi äter och gör, samt vikt och midjemått en gång i veckan=) Beach 2010 here we come=)




Söndag...


Har precis kommit hem från Cissi. Har varit där och ätit middag och haft myskväll. Hon har fått superfint hemma i lägenheten nu, så glad att hon har flyttat hit, det underlättar mycket. Speciellt dessa dagar då både Micke och Joline lämnar mig för en vecka. Nu ligger jag på soffan och gosar med Latias. Han är så gosig min lilla katt, sover jämt på mig och ska pussas och kramas. Försöker plugga lite men är ganska trött, får nog fortsätta i morgonbitti. Ska ha möte över nätet imorgon med min seminariegrupp.

I torsdags var jag och Joline iväg med Latias till veterinären, han skulle kastreras. Det gick jättebra. Det var så roligt när jag kom till dagis sen efter. Fröken där berättade att Jolin hade berättat för alla barnen vad vi hade gjort med Latias, hon sa: Doktorn ska ta bort kulorna på katten så det inte blir så många bebisar, för då måste vi ha några hos Micke, några hemma och några hos pappa. Hahahaha, hon är ju för förtjusande min lilla dam=)

Nä nu ska jag lägga mig till rätta och försöka somna. Godnatt!


Mormor Tina, här har du julklappen du köpte=)

Vilken fotomodell=)





Mys i skogen...

I söndags var vi ute i spåret och grillade lite korv, det var supermysigt. Lite kallt efter vi hade ätit men det var det absolut värt!

Idag började jag mitt nya program. Arbetsterapi A är första kursen och hela dagen har varit full av korvstoppning men jag har överlevt och jag känner hur den lilla gnistan "motivation" har tagit eld igen! Härlig känsla! Nu jävlarenamma! Jag kommer bli en helt fantastisk arbetsterapeut!

















Nervös....

Nu läggs hemtentan upp om exakt 9 minuter, fy fan vilken klump jag har i magen=) Önska min lycka till=)

2010 New Start...

Hej! Det var länge sen jag skrev nu, har haft lite fullt upp=) Har nyligen legat sjuk i vinterkräksjukan och det har inte varit roligt vill jag lova! Det var väldigt länge sedan jag spydde och hade nästan glömt hur det känns, nu kommer jag aldrig glömma det igen. Man tror att man ska dö varje gång, det är så äckligt och hela kroppen värker! Aldrig mer vill jag utsättas för denna påfrestelse. Dessutom var det väldigt dålig timing då Cissi skulle bo hos mig tis-fre denna vecka. Hon har fått en akutlägenhet från fredag men behövde komma tis. eftersom hon ska regga sig imorgon. Hon ligger just nu på ett vandrarhem i stan den stackaren, men men, bättre det än att bli smittad av mig precis till skolstart. Känns skönt att hon har kommit till Örebro nu iaf min rara vän.

Jag går nu sista veckan på pedagogiken och har bara en hemtenta kvar på torsdag-fredag. Sen är det klart. Jag fick vg på delkurs 3 nu och det känns otroligt roligt med tanke på att om man får vg på två delkurser så får man automatiskt vg på hela kursen när man e klar. Så jag behöver bara skriva godkänt på tentan nu, känns bra. Det går oftast bättre när man inte har så höga krav på sig själv.

Jag längtar verkligen efter att få komma igång med de nya kurserna. Ska bli intressant att se hur man arbetar på hälsoakademin och distanskursen.

Saknar min lilla babe som är uppe i Åre, systeryster fyller ju 20 år snart så jag ska försöka ta mig hem den helgen runt den 20/1. Tänk vad tiden går fort, det var ju jag som fyllde 20 nyss känns det som=) Men det var ju över 5 år sen.

Nu ska jag gå och lägga mig igen har typ spenderat de senaste 3 dygnen i sängen=) Så fort jag är fullt återställd ska jag se till att börja träna igen=) Hehe mitt nya liv som det brukar heta, får se hur det går denna gång.

HA de så gott alla vänner.

Kramar




Till er som inte vet vad en arbetsterapeut jobbar med=)

Har fått så många frågor om programmet som jag börjar på om 2 veckor så här kan ni läsa själva=)

Arbetsterapeutprogrammet – Distans, 180 hp





Plugga till arbetsterapeut och var med och förbättra människors möjligheter att leva ett aktivt liv.

Som arbetsterapeut arbetar du med barn, ungdomar, vuxna och äldre med olika typer av hälsoproblem som medför begränsningar att utföra dagliga aktiviteter. Målet är att hon eller han själv ska klara sin personliga vård, sitt boende, sina fritidsintressen och arbete eller studier. I yrket ingår också information, undervisning och handledning av till exempel andra personalgrupper. Huvudämnet är arbetsterapi som huvudsakligen tar upp aktivitetens betydelse för människan och åtgärder för att bibehålla ­eller öka möjligheterna att utföra olika dagliga aktiviteter. Därutöver ingår kurser med sociologiska, psykologiska och pedagogiska perspektiv på hälsa, vård och omsorg. Utbildningen innehåller också kurser i medicin med anatomi, fysiologi och sjukdomslära. Fältstudier och verksamhetsförlagd utbildning sker inom olika arbetsterapeutiska områden. Universitetet har avtal om platser med kommunerna inom Örebro län, landstingen i Dalarna, Gävleborg, Sörmland, Uppsala län, Värmland, Västmanland och Örebro län. De har en upparbetad organisation och är väl förberedda för att ta emot studenter.

Examen

Utbildningen leder efter 180 högskolepoäng till arbetsterapeutexamen samt till kandidatexamen. Du kan fortsätta med studier på avancerad nivå till magister- och masterexamen och har även möjligheter att gå vidare till forskarutbildning.

Karriär

I dagsläget förväntas efterfrågan på arbetsterapeuter öka snabbare än tillgången vilket gör att dina möjligheter till arbete efter avslutad utbildning bedöms som goda. De flesta arbetar inom hälso- och sjukvården eller inom kommunernas äldre- och handikappomsorg. Som arbetsterapeut kan du också arbeta inom bland annat försäkringskassan, företagshälsovården och på hjälpmedelsföretag. 

Distansinformation

Programmet är en nätburen distansutbildning på helfart. Vissa moment kräver närvaro på Örebro universitet och du förväntas tillbringa ca 2–4 veckor/termin på campus samt vara uppkopplad på Internet vid vissa bestämda tider, till exempel för föreläsningar, seminarier och för diskussioner med kurskamrater. För att kunna följa utbildningen krävs tillgång till dator med internetanslutning, headset och gärna en webbkamera.

(Texten är tagen från oru.se)

RSS 2.0