Hallå!

Det var länge sen! Har varken haft tid eller lust att skriva, men nu fick jag lust att ge en liten uppdatering=)

Idag har vi varit i Örebro och tittat på en trea (lägenhet) på norr. Den var jättesunkig, men det var bara första intrycket. Personen som bor där kan uppenbarligen inte städa. Men om man tog bort hans stökiga och visualiserade om hur det skulle se ut med lite nya tapeter och golv och mina prylar så var den riktigt OK faktiskt! Jag har iaf tackat ja och håller tummarna för att de fem som står före mig i kön tackar nej. Så håll tummarna nu!

I lördags gjorde jag högskoleprovet igen, det gick mycket bättre denna gång, kändes det som iaf. Resultatet kommer om fyra-fem veckor. Så håll tummarna för det också!

För övrigt är det fortfarande mycket kvar i skolan men nu ser man ett slut i tunneln, 8 skolveckor kvar! Jag, Emma och Amanda har beställt studentmössor och börjat planera vår dag som vi alla har väntat alldeles för länge på. Det känns underbart att få klart gymnasiet! Att hoppa av gymnasiet är något som jag bittert ångrat under mer än 7 år. Men om 9 veckor (det är 8 skolveckor kvar) behöver jag aldrig tänka på det dumma snedsteget igen! FY FAN VA JAG ÄR BRA!

Vi har oxå hittat en lägenhet till Micke, det är en etta på västra här i Grängesberg. 44 m2 är den, jävligt stort för en etta. Men det är ju bra eftersom vi ska trängas där i sommar hela familjen=)

Den första juni börjar jag att jobba igen, inför det är känslorna blandade. Men det jag ser fram emot är att inte ha några läxor för då hinner jag läsa alla böcker som jag inte hunnit läsa=p

Förresten Melissa, vet du ett ord som var med på högskoleprovet=) "Moment 22", det hade jag aldrig kunnat om du inte hade berättat bokens handling för mig=) Love ya!

Hoppas att allt är bra med er, här rullar allt på så fort att jag knappt hinner med, men jag mår bra och man måste ju få känna av att man lever ibland oxå!

Puss & Kram på er!

 

 


Huset som lägenheten ligger i! (på norr i Örebro)

 


Superhelg!

Helgen har varit lugn och fin. I fredags så följde Cissi med hem från skolan och vi hade myskväll framför tv:n. Lets dance tittade vi på och äntligen åkte Elisabeth ut. Inte för att vara taskig mot henne men handlar ju faktiskt om vem som lärt sig dansa bäst, inte vem som har flest fans!

I lördags så var vi och badade i Ludvika. Joline tränar och blir duktigare på att simma för varje gång, det är så roligt att se=) Efter åt vi på McDonalds och sen blev det lördagsgodis från Dollarstore. Kvällen blev lugn och klockan åtta satt vi bänkade framför tv:n och fick till vår glädje se vår storfavorit vinna=) Jag röstade t.o.m. denhär gången och se: hon vann! Malena Ernmans heter hon och är operasångerska, det var en grymt häftig låt med en blandning av opera och disco, superbra enligt min åsikt!

Söndagen! Vilken söndag! Solen lyste starkare än på mycket länge och himmelen var blå. Jag och Joline var ute och promenerade långt och myste i solen. Efter det åkte jag till gymmet och tränade ett hårt styrketräningspass, det märktes verkligen att solen hade fyllt på min energinivå till 110 %, kände mig som Hulken i blandning med spindelmannen=)

Efter träningen åkte jag hem och plockade upp mina hjärtan och körde vidare till svärmor där det bjöds på kött, potatis och sås. En superdag helt enkelt. Snackade nu på kvällen i telefon med både mamma och syrrorna och det blev pricken över it på denna underbara dag!

Puss och kram


Plugga...

Plugga, plugga, plugga... ja så heter mitt liv just nu=) När ja inte pluggar till skolan så pluggar jag till högskoleprovet. 11 veckor kvar till sommarlov och en paus för hjärnan som går på högvarv dygnet runt. Denna vecka ser det ut såhär: Mån- Redovisning i Historia B (2 kap), Redovisning i Psykologi B (1 kap), Tis- Kämpa på i Matte C, har gjort cirka 60% av boken och måste göra minst 3 tal om dagen fram till avslutningen + proven då för att hinna klart. Men det ska gå lätt om jag bara ser till och gör de 3 talen om dagen=). Ons- Redovisning svenska (August Strindberg), Sista lektion att göra klart avslutningsredovisningen till religionen. Tors- Redovisning i Engelska B (Kenya). Det är lite redovisningar varje vecka=)

Idag ringde de från Örebro och sa att jag ska få kolla på en lägenhet på norr. En två på 64 m2. Det var roliga nyheter=)

Kommer inte hinna skriva så mycket i bloggen nu under dessa 11 veckor men jag ska försöka skriva om det händer något kul=) Annars vet ni att jag pluggar på som en galning=)

Puss o kram


Falun med klassen...

Vi hade en busschaufför med oss hela dagen, han körde runt på oss i hela Falun=) Först startade vi på Brunnsviks folkhögskolan för att sedan stanna och plocka upp flera vid Ludvika- och Borlänge station. Sen bar det av ut till Sundborn och Carl Larssons gård.

Emma & Jag.



Carl Larssons familjs hus. De bodde så otroligt vackert precis vid vattnet med egen brygga och allt. Skulle verkligen vilja åka hit på sommaren när trädgården står i blom.



Carl Larsson verkar likna mig på många sätt, som ett exempel så har han skrivit precis som jag själv hade gjort ovanför ytterdörren om jag hade ett hus. "Välkommen kära du, till Carl Larsson och hans fru", "Välkommen kära du till Rebecka Frödin och de andra"=) Nej det rimmar inget bra, han var en riktig hejare på rim iaf, men väldigt självisk som ansåg sig själv vara överhuvudet i familjen. Men åandra sidan så var det mycket vanligt på den tiden.



Sen blev det lunch på Kopparhatten som ligger i Dalarnas museum. En vegetarisk buffé, Supergott var det! På bilden har vi mig och Cissi närmast kameran och Niclas och Tori bakom oss, längst bort till vänster ser vi en glimt av Christina också och Martins bakhuvud=)



Här har vi kommit fram till Falukoppargruva och det blev läge för ett gruppkort=) 25 stycken var vi som åkte och det var en mycket bra närvaro med tanke på att vi skulle vara 30 från början. Jag står trea från vänster om ni inte hittar mig=)


Elmi, Tori, Jag, Freddie, Emma, Maria, Lucas, Dahle, Cissi, Jessika, Martin, Niclas, Simon, Sebbe, Anton, Asta, Viktor, Zhara, Alexandra, Josefine, Jonas och Linda.


Visst är vi fina=) Freddie och jag.



Det var både läskigt och häftigt att vandra omkring nere i gruvan. Men det var underbart när vi kom ut i friska luften igen.


Efter gruvan åkte vi tillbaka in till stan för att äta middag och ta en öl i väntan på att teatern skulle börja klockan 18.


Hehe, vi gick förbi en bar som var stängd men jag var tvungen att ta ett kort på deras dörr=) kan det bli tydligare än såhär? "Utan leg. gå hem"=)


Vi hittade tillslut en mysig pub/restaurang som vi åt mat och tog en öl på. Ja några tog ju fler än en öl=) På bilden ser vi Freddie till vänster och till höger ser vi Cissi, Viktor och Martin.


Tori, Jessika & Emma.


Jag & Sebbe.


Anton, Cissi, Martin & Niclas.

Sen bar det av till Dalateatern där vi först fick en guidad tur och information om teatern. Sen tittade vi på Selmas kärlekar och den var helt ok faktiskt. Det var givetvis inte lika mäktigt som att gå på Dramtaten i Stockholm men den var absolut sevärd och intresset för att gå på teater kom tillbaka som ett brev på posten. Nu måste jag dra med Micke på någon teater snart, han har aldrig varit på en.


Selmas kärlekar av Gunilla Boëthius och Marianne Goldman. 
I rollerna: Susanne Hellström Veronica Dahlström Åsa Persson Patrik Pettersson


Sen rullade bussen hem och alla var vi trötta som tusan, utom ett gäng som hoppade av i Ludvika och skulle fortsätta festa, på en torsdag, undra hur det gick, det är väl bara McDonald’s som är öppet efter 22=)

Nej en mycket lyckad klassresa som jag verkligen kommer att minnas och se tillbaka på under en lång tid!

Puss ock kram på er!

Falun...

Godmorgon=) Idag bär det av till Falun med hela klassen. Vi ska till Carl Larssons gård, koppargruvan och sen på kvällen ska vi se "Selmas Kärlekar" på Dalateatern. Det ska bli superskoj! Femte dygnet på mitt sluta röka projekt förresten=) Går ju bra det här!
Skriver mer om resan när jag kommer hem, ska äta lite frukost nu!

Puss puss


Tack Niclas!

Nu har jag fått en massa material om det Kommunistiska partiet som jag intresserar mig mycket för. Niclas är en aktiv kommunist med mycket sunda åsikter, det var därför jag frågade honom om material. Han hade t.o.m. köpt deras manifest till mig, supergulliga Niclas! Tack!

Nu har jag något roligt att läsa i sängen=) Godnatt!






Sluta röka Dag 3!

Det har nu gått tre dygn sedan jag rökte senast. Det är värre idag än det var igår för idag har jag varit arg och irriterad på allt och alla. Det leder i sin tur till dåligt samvete som gör att man definitivt bara vill gå ut och röka eller lägga sig ner och skrika och sparka som en treåring! Är det vanan eller nikotinet som spelar mig ett spratt?  Det som är värrare=) hehe, är att jag har gått upp ett kilo på två dagar! Ja kan ju säga att det inte är för att jag slutat röka, utan för att jag måste ha något i munnen hela tiden! Tuggummi halstabletter, godis, mat, kakor, bullar. Ja det hjälper ju inte att man har lingonvecka också. Usch vad livet känns värdelöst just nu=) hehe... Men men, vad brukar de säga? Två veckor eller nått innan suget försvinner. Japp det är bara att kämpa på, har jag bestämt mig så har jag. Men givetvis får jag ju feströka, annars skulle jag aldrig gått med på att sluta=)

Klarade ett mattetest idag i skolan=) Känns så skönt att det går framåt, bara börja på nästa så är man snart igenom!

Efter plugget stannade jag till vid Eastwood tattoo och böt ring i läppen. Det har läkt klart nu, sex veckor har det gått. Det blev en mycket mindre ring nu och svart är den, jättegulligt blev det=)

Puss och kysssss

 


Yes!

Redovisningen i Natur B idag gick hur bra som helst! Det känns såååå skönt att det är avklarat, jag hade verkligen ångest för den. Men grym som jag är klarade jag det lätt som en plätt! Next please!

Jag är inne på mitt andra dygn utan cigaretter, cirka klockan åtta ikväll är det två dygn. Det känns ok faktiskt, lite jobbigt när man blir irriterad att man inte kan gå ut och lugna sig med en cigg, men annars funkar det bra. Väskan är full av halstabletter och tuggummin, det här ska jag klara!

För er som inte vet så började jag röka för en månad sen ungefär, men har alltså lyckats sluta nu och jag är hur nöjd som helst=) Nee det där lät ju fjolligt! Såhär var det, jag rökte i ungefär sju år och slutade i samband med graviditet och amning. Var sen rökfri i cirka två år. Sen fick jag för mig att gå ner i vikt och började snusa (ja det skulle hjälpa mot sötsuget). När jag sedan nått min målvikt och ville sluta snusa så var det kört. Jag hade då för cirka en månad sen snusat i ungefär två år. Men det gick alltså inte att sluta. Då kom jag på den briljanta iden: Börja röka för att få bort snussuget och sen sluta röka! "Mmmm, jättesmart" fick jag höra från alla håll och kanter. Men jag trodde stenhårt på min teori och jag började röka igen. De första tre-fyra dagarna rökte jag ungefär 40 cigaretter om dagen. Att en snus motsvarar cirka fyra cigaretter fick jag verkligen bekräftat där. Men sen blev det normalt eller ja kanske lite mycket men cirka ett paket om dagen rökte jag iaf. Nu en månad senare är jag helt fri från snus och har varit rökfri i knappt två dygn. Jag är röksugen det måste jag erkänna, men jag känner mig ändå piggare, man blir bra trött av att röka. Trött kanske inte är det rätta ordet men seg kanske. Ja skit samma jag känner mig bättre iaf!

En sak till som är positiv är att jag fortfarande "handlar cigg", jag rökte ju Corner och de kostade 40 kr/pak och jag rökte cirka ett paket om dagen. Så nu lägger jag in 40 kr om dagen på ett sparkonto, det är ju pengar jag ändå hade rökt upp om jag inte slutat. Tänk på en månad så blir det 1200 kr som jag kan göra något annat roligt för! Känner mig oerhört duktig just nu=)

Puss och kram på er!!!

 


Lata Micke=)

Såhär ser det ut när jag kommer hem från skolan på dagarna=) Micke ligger på soffan och latar sig och Joline dammsuger, även fast Micke lovat mig att han ska dammsuga=) Tog han på bar gärning här!




Haha, nej jag skojja bara, jag låg på soffan jag med=) Barn ska lära sig det hårda livet från början, annars klara de sig aldrig själva i livet sen när de ska flytta hemifrån=)





Ny familjemedlem...

Har ju glömt att berätta om vår nya familjemedlem Tigress. Hon kommer ifrån Ludvika djuraffär och är 3 månader gammal=) Vi var lite oroliga i början att vår katt Lennart skulle vara på henne hela tiden men hon lever än så länge! Han verkar bra sugen, ligger bredvid buren och vaktar hela dagarna. Men Tigress verkar inte direkt rädd för Lennart, hon klättar upp på buren och stoppar ut nosen och luktar på katten=) Ser jätteroligt ut!

Härom dagen märkte vi att Lennart lekte med något och Joline sprang fram och fick syn på en död mus på golvet. Joline börjar skrika att "Lennart har dödat Tigress" flera gånger om i panik och jag slänger ut Lennart och skäller på honom. Ingen av oss våga ta upp musen. Efter en stund så hämtade ja en kartong och petade upp musen i, då märkte jag att musen hade en svans, vilket inte Jolines hamster har. Det var en skön känsla, för en sekund. Den sköna känslan tog slut när jag märkte att musen inte alls var död utan hade varit i chocktillstånd. Det var bara att öppna dörren fort som ... och slänga ut den. Såhär efter kan jag ju känna mig rätt stolt över att jag har räddat ett liv, samt mycket lättat över att det inte var Tigress som låg livlös på golvet=)





Tigress!

Lennart & Joline

Här ligger Lennart så fint och vaktar sin trogne vän Tigress=)


Och här har vi vår lilla musvän som kom på besök!



RSS 2.0