Eleverna får äta sämre än katter


Nu har det väl ändå gått för långt? Ska våra egna småttingar tvingas äta sämre mat än katterna i skolan?
Vad är det som håller på och hända med vårat samhälle, har bilden på något sätt blivit snedvriden? Är det inte våra barn som är viktigast att värna om idag, det är ju ändå dom som ska ta över en dag.
Först förargade jag mig över att brottslingar i Sverige fick bättre och dyrare mat på fängelserna, men det här är väl ändå att gå för långt?
Vart är världen på väg? Är det meningen att vi föräldrar ska behöva stå hemma och göra matlådor till våra skolungdomar för att det ska finnas tillräckligt med vitaminer och järn i så att dom kan koncentrera sig ordentligt i skolan? Och vad gör vi med dom barnen som kanske bara får mat i skolan p.g.a. olika orsaker i deras hemförhållanden?

Vad finns det för lösningar?

Om vi säger att det skulle bli så i framtiden, att vi får lov att göra vår egen mat till barnen och skicka med till skolan, eller om det t.ex. skulle bli en riktig restaurang istället där barnen får betala själva för maten så kommer ju det i sin tur att leda till ökade klyftor och en klass fråga och det i sin tur kommer att öka mobbningen i skolan.

Jag ser ingen annan lösning än att det måste bli skärpa och tydligare regler när det gäller våra barns mat. Alla barn ska ha rätt till en god, vitaminrik mat i skolan. Människan är ju så hälsomedveten idag, har vi glömt barnen i den frågan?

//En besviken ledsen mamma

Barn behöver D-vitamin och järn

  D-vitamin bygger upp skelettet. Brist kan ge Engelska sjukan som gör att skelettet blir deformerat.

  Järn bildar röda blodkroppar. Utan tillräckligt med järn i kroppen blir man trött och okoncentrerad.

D-vitamin och järn finns inte i ris, pasta och grönsaker. Därför rekommenderar nutritionisten Åsa Brugård Konde att alla föräldrar har följande i kylskåpet:

  Lättmjölk.

  Ost.

  Fiskpålägg som kaviar eller makrill.

 

Läs mer på:


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3466171.ab

Kommentarer
Postat av: Mikael

Håller helt med baby, det är fan sjukt hur allt är. Speciellt hur det daltas med alla brottslingar som sitter i finkan, bättre mat än barnen i skolan. Gratis utbildning som studenter får betala uppåt en 500tusen för, värsta cellerna med tv och skit i.

Man ska vara rädd för och åka i fängelse inte se det som en fristad..

Puss Puss love you

2008-10-06 @ 22:12:17
URL: http://gerlstrom.blogg.se/
Postat av: melissa

haha.. det ar okej :) Du ska bara veta vilka bilder jag skickar runt pa dig pa internet. hehe. nejda. :) Du skriver och uppdaterar valdigt bra syster. Keep up the good work! Love

2008-10-07 @ 00:08:56
URL: http://meelissafrodin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0