Fredag???

Det enda de flesta tänker på när det närmar sig fredag är att ta det lugnt, äta och dricka bira/vin/sprit. Är det inte tragiskt? Är människor så stressade och missnöjda med sitt liv att man måste dricka alkohol för att må bra/koppla av, umgås med vänner eller ha kul?? Kan man inte njuta av det man har och vara sig själv?

   Alkohol är en farlig drog som kan leda till mycket allvarliga problem om man missbrukar den, men ändå är det nykteristen som blir ifrågasatt, "Vadå, dricker du inte alkohol? Varför då?".
   Visst att det är kul någon gång ibland, men jag vet att många människor festar mer eller mindre varje helg. De förknippar helg med alkohol och fest. Sen är de så trötta på måndagsmorgonen att de måste sjukanmäla sig från jobbet. Tycker dom att det är roligt? Jo vad roligt det är när man har fått ett par glas för mycket, diskussionerna hamnar på bebisnivå och missförstånden hopar sig. Alla resonabla värderingar är som bortblåsta och man flänger runt som en liten fjortis och tror att man äger världen. Är det kul att göra bort sig? Är det då inte roligare att gå ut nykter och dansa med kompisar och bara vara sig själv? Mysa och ha kul med vänner och familj,  sitta tillsammans med några kompisar och dryfta om intressanta och kultiverade ämnen. Något som gör att man växer som människa istället för att ligga hemma med en hängande huvudvärk och ågren?

 


(Bilden tagen från google.se)

 


Kommentarer
Postat av: Amanda

/agree

2009-08-17 @ 18:37:19
Postat av: Freddie

Är högskolekulturen för hård? ;) Det sorgliga är ju att de flesta intellektuella människor är eller var dekadenta på något sätt. Alkohol har funnits lika länge som religion, och är förmodligen lika svårt att få att försvinna. Dock tror jag problemet idag ligger i att folk har fan INGA egentliga intressen, många lever bara för helgen och alkoholen, och om de har intressen så är det då fan något man kan göra full (Eller inte bör göra full, eller överhuvudtaget ;) ). Är man uppvuxen i en sådan "kultur" så är det ju bara mänsklig natur att man håller sig till sådant man känner till och inte vågar prova någonting nytt. Dock i denna e-ålder så kommer det nya problem och ett av dem är ju att folk ruttnar framför sina datorer istället för att de dricker. Människan kommer alltid ta den lättaste vägen oavsett om det den är bra eller dålig.



2009-08-19 @ 20:05:17
Postat av: Becka

Hehehe jag har inte börjat skolan ännu så jag vet inte än. Det var på jobbet vi pratade om detta och nykteristen bor på samma ställe som dig=) Du har absolut helt rätt i det du säger och det jävliga är att jag går i samma bana men försöker nu att säga ifrån. Dricker kanske bara en gång i månaden nu istället. Det känns jävligt bra faktiskt!

Hade gott!

2009-08-20 @ 09:12:58
URL: http://rebeckafrodin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0