Till er som inte vet vad en arbetsterapeut jobbar med=)

Har fått så många frågor om programmet som jag börjar på om 2 veckor så här kan ni läsa själva=)

Arbetsterapeutprogrammet – Distans, 180 hp





Plugga till arbetsterapeut och var med och förbättra människors möjligheter att leva ett aktivt liv.

Som arbetsterapeut arbetar du med barn, ungdomar, vuxna och äldre med olika typer av hälsoproblem som medför begränsningar att utföra dagliga aktiviteter. Målet är att hon eller han själv ska klara sin personliga vård, sitt boende, sina fritidsintressen och arbete eller studier. I yrket ingår också information, undervisning och handledning av till exempel andra personalgrupper. Huvudämnet är arbetsterapi som huvudsakligen tar upp aktivitetens betydelse för människan och åtgärder för att bibehålla ­eller öka möjligheterna att utföra olika dagliga aktiviteter. Därutöver ingår kurser med sociologiska, psykologiska och pedagogiska perspektiv på hälsa, vård och omsorg. Utbildningen innehåller också kurser i medicin med anatomi, fysiologi och sjukdomslära. Fältstudier och verksamhetsförlagd utbildning sker inom olika arbetsterapeutiska områden. Universitetet har avtal om platser med kommunerna inom Örebro län, landstingen i Dalarna, Gävleborg, Sörmland, Uppsala län, Värmland, Västmanland och Örebro län. De har en upparbetad organisation och är väl förberedda för att ta emot studenter.

Examen

Utbildningen leder efter 180 högskolepoäng till arbetsterapeutexamen samt till kandidatexamen. Du kan fortsätta med studier på avancerad nivå till magister- och masterexamen och har även möjligheter att gå vidare till forskarutbildning.

Karriär

I dagsläget förväntas efterfrågan på arbetsterapeuter öka snabbare än tillgången vilket gör att dina möjligheter till arbete efter avslutad utbildning bedöms som goda. De flesta arbetar inom hälso- och sjukvården eller inom kommunernas äldre- och handikappomsorg. Som arbetsterapeut kan du också arbeta inom bland annat försäkringskassan, företagshälsovården och på hjälpmedelsföretag. 

Distansinformation

Programmet är en nätburen distansutbildning på helfart. Vissa moment kräver närvaro på Örebro universitet och du förväntas tillbringa ca 2–4 veckor/termin på campus samt vara uppkopplad på Internet vid vissa bestämda tider, till exempel för föreläsningar, seminarier och för diskussioner med kurskamrater. För att kunna följa utbildningen krävs tillgång till dator med internetanslutning, headset och gärna en webbkamera.

(Texten är tagen från oru.se)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0